DE CAST

WIE DANST IN DE REGEN?

MICHIEL
DE MEYER

Don Lockwood

DAPHNE
WELLENS

Kathy Selden

NORDIN
DE MOOR

Cosmo Brown

HILDE
VAN WESEPOEL

Lina Lamont

DE MAKERS

WIE BEDACHT DE REGEN?

De musical Singin’ in the Rain is een bewerking van de gelijknamige film uit 1952, gebaseerd op het boek van Betty Comden en Adolph Green. De liedteksten zijn van de hand van Arthur Freed en de muziek werd geschreven door Nacio Herb Brown. De musical ging op 30 juni 1983 in première op West End, Londen. Twee jaar later, in 1985, was de productie op Broadway te zien en sindsdien passeerden heel wat internationale producties de revue, onder andere in Noorwegen, Frankrijk, Australië en Rusland. Nu is de musical eindelijk te zien in Vlaanderen als openluchtspektakel. Een absolute aanrader voor elke musicalliefhebber.

DE CREATIVES

WIE MAAKT DE REGEN?

Eén van de grootste musicalkomedies aller tijden vraagt toptalent achter de schermen.

Bruno Van
Heystraeten

Regie

Geert
Baetens

Muzikale leiding

Ingrid
Coppieters

Choreo-staging en regie-assistentie

MARNIK
BAERT

Decorontwerp

ELVIRA VAN
BAVINCKHOVE

Kostuumontwerp

DE PRODUCENT

WIE STUURT DE REGEN AAN?

Al meer dan 30 jaar combineert Festivaria het vuur van de liefhebber met de passie van de grootste musicaltalenten. Het resultaat: unieke muzikale spektakels op een van de mooist gelegen openluchttheaters van Europa.

Producties als West Side Story, Annie, My Fair Lady, The Wizard of Oz en Titanic lieten elke keer meer dan 25.000 bezoekers afzakken naar het Donkmeer in Berlare. Het ‘theater op het water’ staat dan ook gekend voor straffe acteerprestaties, een mix van enthousiaste professionals en vrijwilligers, technisch hoogstaande decorconcepten en spectaculaire effecten.

De organisatie van de Festivaria openluchtmusicals is in handen van een achtkoppig productieteam, bijgestaan door enkele straffe medewerkers.

DE VRIJWILLIGERS

WIE KAN DE REGEN NIET MISSEN?

Festivaria werkt met een mix van professionals en vrijwilligers. Om alle vrijwilligers bij naam te vermelden is onbegonnen werk. Maar wij willen hen stuk voor stuk van harte danken voor hun onverdroten inzet en enthousiasme. Zij maken de Festivaria-producties telkens weer tot een succes.

Reserveer nu je droge zitje voor SINGIN’ IN THE RAIN

MICHIEL DE MEYER

In 2015 studeerde Michiel De Meyer af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, in de richting musicaltheater. Daar kreeg hij zangles van Jack Breikers en Harry Ruijl. Met het Fontys Jazz Choir werd hij tweede op het wereldkampioenschap korenzang in Riga.

Als kind was hij al te zien in Pinokkio, Peter Pan, Jungle Book en Hans en Grietje. Na zijn studie speelde hij o.a. in Marie-Antoinette, The great war remembered, Kiss of the spiderwoman, The Sound of Music, Beauty and the Beast, Goodbye Norma Jeane, The Little Mermaid, Last five years en vele andere producties.

Op televisie was hij te zien in Coppers, als Arne in Thuis en als Jules in Ghostrockers. De allerkleinsten kennen hem als Loeba in Biba & Loeba. Op het grote scherm verscheen hij in de Duitse film Van Leeuwen en de Vlaamse film Het Tweede Gelaat. Michiel verleende zijn stem aan de Vlaamse filmversies van Beauty and the Beast, Coco, Sherlock Gnomes, Monchichi, Ugly Dolls, Mary Poppins Returns, De Flummels en The Mitchells vs The Machines. Op muzikaal vlak won Michiel eind 2017 Steracteur Sterartiest op één en in 2021 lanceerde hij zijn eigen band Bruurs, samen met Martijn Claes.

Recent was Michiel te zien in de Ketnet Musical Troep, speelde hij de rol van Louis in 40-45 en Sky in Mamma Mia! Momenteel geeft hij gestalte aan Jan De Meeter in de musical Daens. Michiel stond eerder al op Festivaria’s openluchtpodium als Bill Calhoun in Kiss me Kate (2017) en als Frederick Barrett in Titanic (2019).

DAPHNE WELLENS

Daphne Wellens (1988) studeerde in 2014 af als actrice aan de Toneelacademie van Maastricht. Daarvoor was ze al te zien in onder meer Spring op Ketnet en ‘De Rodenburgs’ op VTM. Tijdens haar opleiding ontwikkelde ze een grote liefde voor het theater, en sinds haar afstuderen speelde ze in verschillende voorstellingen in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk bij onder meer ‘Hetpaleis’, ‘Toneelgroep Maastricht’ en Compagnie Marius.

Ook film is en blijft een grote liefde van Daphne. Ze speelde ‘Hannah’ in de langspeelfilm ‘Charlie en Hannah gaan uit’ van Bert Scholiers, en ze was onder meer te zien in Marc Punts ‘Pippa’ en in de Nederlandse historische prent ‘Redbad’. 

Op televisie kon je Daphne naast verscheidene gastrollen, de laatste jaren aan het werk zien als ‘Marieke’ in de Nederlandse serie ‘Keizersvrouwen’, als ‘Julie’ in ‘Fairtrade’ op Streamz en VTM en als Violet in de ‘Streamz orginals’-reeks ‘F*** You Very Very Much’ van Bert Scholiers. Die laatste serie ontwikkelde ze mee met Scholiers en Malin Sarah Gozin, en speelde ze aan de zijde van haar beste vriendinnen.

In de zomer van 2021 schreef en regisseerde Daphne haar eerste eigen kortfilm ‘Jan en Kelly, en alles daartussen’. Voor ’40-45’ keerde Daphne terug naar een oude liefde; de musical. Daphne speelde als 12-jarige mee in de STUDIO 100 musical ‘Pinokkio’, en danste en zong jarenlang bij onder meer Samson en Gert.

NORDIN DE MOOR

Nordin De Moor studeerde af aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en volgde zangles bij Lieve Suys. Hij speelde zijn eerste musicalrol in 1998 in de musical The King and I bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen als Prins Chulalongkorn.

Na zijn opleiding maakte hij deel uit van het ensemble in o.a. Sneeuwwitje, Dracula, Peter Pan, West Side Story, Anatevka, Beauty and the Beast, Kuifje en de zonnetempel, Grease, Annie, Oliver!, Fiddler on the Roof, Robin Hood, My Fair Lady, Shrek en 14-18.

Met Peter Pan – The Never Ending Story (Smee) ging hij de internationale toer op (UK Tour, Singapore, Qatar, Koeweit en Abu Dhabi). Ook zag je hem aan het werk in Assepoester (Govert), War Horse (Captain Stewart), Chaplin (Charlie Chaplin), Kiss me Kate (Hortensio), The Little Mermaid (Slijmbol), Rubens (Matthias Apostel), The Rocky Horror Show (Brad Majors), Titanic (Thomas Andrews) en The Christmas Show. Voor zijn rol als Patsy in Spamalot won hij de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol.

Momenteel is Nordin ook nog te zien in 40-45 en Daens. Volgend seizoen kan je hem aan het werk zien als Willy Wonka in Charlie and The Chocolate Factory.

Bij Festivaria was hij eerder te zien in Anatevka, West Side Story, My Fair Lady, Kiss me Kate en Titanic.

HILDE VAN WESEPOEL

Hilde Van Wesepoel studeerde af aan het Conservatorium van Brussel, in de afdeling Theatermusical en volgde les bij Marie Hammond in Londen. In 1990 debuteerde ze op de theaterplanken in Ghetto. Ze speelde mee in Nonsens, Stilte aub, Eens katholiek, Amadeus, Allo Allo, Thee met honing of citroen, Ons kent Ons, Calendar Girls, Moord op de Orient Express, De Collega’s, Stilte we draaien en vele andere theaterproducties. Sinds 1995 schittert Hilde ook in de musicalwereld. Je zag haar aan haar aan het werk als Eliza in My Fair Lady, Cosette in Les Misérables, Guinevere in Camelot en Tuptim in The King and I. Ze speelde ook in Company, Into the Woods, Follies, Zaak van Satan, Chaplin, De Kleine Zeemeermin, Jesus Christ Superstar en veel andere producties.

Op televisie speelde ze in series zoals Hotel Hotel, Wittekerke, Spoed en FC De Kampioenen. Bij het grote publiek is ze gekend als Linda uit Familie.

Muizekliefhebbers zien haar regelmatig aan het werk op concerten met bigbands en ze was eerder ook te zien in de eerste zomershow van Jacky Lafon en de revue van Het Witte Paard.

Momenteel speelt Hilde mee in Daens en recent was ze te zien als Julia en understudy voor Anna in 40-45.

Bruno Van Heystreaten

Bruno Van Heystraeten studeerde Regie aan Sint-Lukas Brussel, Eventmanagement aan De HAM Mechelen en studeerde af als meester in de Dramatische kunst aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Bruno regisseerde de toneelstukken Sacco&Vanzetti, La Celestina, Pan, Zap papa, De Canadese Muur, De Vos Reinaert, Cemetary Club, Damesorkest, Een Italiaans strohoedje, De gidsen, Rauw, Amadeus, Cyrano,…

Hij was deputy stagemanager voor de musical Kuifje  en regisseerde The Kids Awards voor KETNET en was 11 jaar regisseur van de World Soundtracks Awards op het filmfestival van Gent. Bruno speelde als acteur in The Holiday Love Show, De Gidsen, Een Italiaans strohoedje, Fox&co en gastrollen in de TV-reeksen Familie, Spoed, Zone Stad en Ella. Hij regisseerde meerdere afleveringen van BOOH en de circusvoorstelling Circus Anton Pieck voor De Efteling.

Verder voerde hij de regie van de musicals Annie, Chaplin, I do! I do!, Nonsens, Jesus Christ Superstar, Suske en Wiske De Circusbaron, I love you you’re perfect now change en The sound of music.

Hij was assistent van de regisseur voor de opera’s Don Pasquale’, La Traviata, Tosca, Manon Lescaut en voor de musicals Rembrandt, Dracula en Daens.

Bij Zomeropera Alden Biesen regisseerde Bruno eerder al de opera’s Il Barbiere di Siviglia, Die Lustige Witwe en L’Italiana in Algieri, alsook de kinderopera’s Ontsnapt en Amo, Amas amai en het operaconcert Casa Ricordi. Bij VMT voerde hij de regie van Die Fledermaus. Tevens maakte hij zeven revues voor Het Witte Paard in Blankenberge.

Voor het Conservatorium van Brussel regisseerde hij Little Shop of horrors , Chicago,  Catch me if you can, She Loves Me en Verboden Musicals.

Sinds 2003 is hij bezieler van Loge10 Theaterproducties waarbij hij de stukken Nonsens, Moeders, Stilte aub!, Knal, De Muizenval, Wie slaapt er op de bank?, Boeing Boeing, Educating Rita, Tien kleine negertjes, Hamlet, Eens Katholiek, Moord Op de Nijl, Sherlock Holmes en de hond van de Baskervilles, Amadeus, ‘Allo ‘Allo, Thee met honing of met citroen?, Calendar Girls, Ons kent ons, Een week…niet langer!, Moord op de Oriënt Express, De Collega’s, The Elephant Man, Toen waren er nog nul, Oliver Twist, Cemetary Club, Blithe Spirit, An Inspector Calls, Stilte We Draaien, Getuige Ten Laste, Bossemans en Coppenolle, Moordspel, De Dame in het Busje, Zwijg kleine en Dial M for Murder regisseerde en produceerde.

Hij won de Vlaamse Musicalprijs voor aanstormend talent in 2006.

Voor de één-serie THUIS was hij een tijdje creative director.

Geert Baetens

Klarinettist-dirigent Geert Baetens studeerde klarinet aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen bij professor Walter Boeykens en verwierf er de eerste prijzen notenleer, klarinet en het getuigschrift pedagogie klarinet.

Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel studeerde hij kamermuziek en harmonie- en fanfaredirectie o.l.v. Jan Segers en Norbert Nozy. Hij behaalde er het pedagogisch getuigschrift samenspel en instrumentaal ensemble. Voor harmoniedirectie bekwaamde hij zich verder bij Jan Cober, voor orkestdirectie bij Avi Ostrovsky.

In 2006 behaalde Geert het diploma ‘Meester in de Muziek’ aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen met grote onderscheiding. Voor het onderdeel klarinet behaalde hij grootste onderscheiding.

Hij is lesgever klarinet, saxofoon, instrumentaal ensemble, samenspel en harmonieorkest in de academies van Hamme en Dendermonde. Hij dirigeert meerdere symfonische en harmonieorkesten die onder zijn directie tot de top van België behoren.

Zo werd hij met Dynamic Symphonic Band vice-wereld- kampioen tijdens de World Music Contest te Kerkrade.

Geert wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent of muzikant. Hij was musical director voor Music Hall’s ‘Camelot’ en ‘Dans der Vampieren’. Met het Vlaams harmonieorkest creëerde hij de openluchtmusical ‘Zaad van Satan’ van Bert Appermont.

Geert is sinds 2000 huisdirigent van Festivaria.

Ingrid Coppieters

Choreografe Ingrid Coppieters volgde een dansopleiding aan de Vlaamse Dansacademie in Brugge en kreeg een beurs aan de gerenommeerde Alvin Ailey School in New York.

Na haar carrière als danseres – ze maakte o.a. drie jaar lang deel uit van het befaamde Lido in Parijs – maakte ze faam als choreografe en regie-assistente voor grootse producties in binnen- en buitenland zoals La Traviata, La Bohème, Carmen en West Side Story.

In 2006 richtte ze de succesvolle dansgroep ShaMoDo It op die intussen meer dan 400 dansers telt. Voor de openluchtspektakels van Festivaria is Ingrid er al bij vanaf het prille begin. Ondanks de imposante scène weet ze telkens weer te verrassen met wervelende choreo’s. Zelfs in het water.

Choreografie tapdans: Dick Matthys

MARNIK BAERT

Marnik Baert is regisseur en ontwerper. Hij studeerde scenografie aan de Koninklijke Academie in Gent en kostuumontwerp aan de academie in Antwerpen, waar hij zijn masterdiploma behaalde. Van 1980 tot 1997 was hij verbonden aan gerenommeerde theaterhuizen als Arena, Arca en NTG en Opera Vlaanderen, waar hij als scenograaf en kostuumontwerper werkte.

Hij bedacht de scenografie voor talloze producties als La Bohème, Nabucco, La Traviata en Carmen.

Sinds 2000 is Marnik docent Theaterkostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Voor Festivaria maakte hij eerder al het indrukwekkende decorontwerp voor de musicals Annie, Camelot, My Fair Lady, Kiss me Kate en Titanic.

Assistent scenograaf: Andy Couwberghs

ELVIRA VAN BAVINCKHOVE

Je hebt hoogstwaarschijnlijk al meerdere creaties van Theatrale Elvira op televisie of op de bühne gezien, zonder het zelf te beseffen. Denk maar aan de kostuums van Kaatje op Ketnet. Theatrale Elvira werkt regelmatig aan grote producties die van het begin tot aan het einde worden opgevolgd. Maar ook kleinere projecten worden met enthousiasme onder de arm genomen.

Theatrale Elvira kan ook via eigen ontwerpen zorgen voor een conceptuele uitwerking van uw ideeën. Voor grote producties beschikt Theatrale Elvira ook over verschillende kleedsters die de productie ondersteunen tijdens de repetities en de voorstellingen.

Theatrale Elvira werkte al voor VRT, Ketnet, VTM, VIER, Studio 100, Music Hall, Tweelicht & Zoon, Deep Bridge en Het Witte Paard;

Assistent: Evelien De Bock