Wie is Festivaria?

Een uniek evenement

Romantiek, dramatiek, spanning en spektakel zijn de vaste ingrediënten van de openluchtmusicals die Festivaria sinds 1987 om de 2 jaar op het Donkmeer organiseert.

Pretoria vzw, de organisator van de Festivariaproducties, doet voor dit alles een beroep op een combinatie van professionals en vrijwilligers. Gedreven door een ongekend enthousiasme halen ze het beste in elkaar naar boven en slagen ze er samen telkens weer in om het publiek te ontroeren met een lach en een traan. En dit al meer dan 35 jaar.

… in een unieke omgeving

De vaste scène op het Donkmeer is een van de mooist gelegen openluchttheaters in Europa.

En het spelen in openlucht creëert oneindig veel mogelijkheden waar het creatief team van Festivaria handig op inspeelt. Niet alleen pakken ze telkens opnieuw uit met indrukwekkende decors, ook de gelegenheid om te toveren met water, lucht en vuur laten ze niet onbenut.

Deze mix van pakkende acteerprestaties, enthousiaste vrijwilligers, technisch hoogstaande decorconcepten en spectaculaire effecten wordt ten zeerste geapprecieerd door pers en publiek. Het “theater op het water” heeft dan ook zijn vaste plaats veroverd in het Vlaamse culturele landschap.