PRIMEUR IN VLAANDEREN

De Klokkenluider van de Notre Dame live op het Donkmeer

Festivaria – pionier in grootse openluchtspektakels – kiest in 2024 voor een primeur in Vlaanderen:
De Klokkenluider van de Notre Dame. Festivaria brengt het meesterwerk van Victor Hugo voor het eerst in Vlaanderen live op scène. Verwacht je aan een groots openluchtspektakel met de meeslepende musicalsongs uit de Disney-klassieker.

Het verhaal speelt zich af in Parijs van 1482. Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan?
Het antwoord krijg je deze zomer aan het Donkmeer in Berlare.

Festivaria strikt voor elke productie de grootste talenten uit de musical- en televisiewereld. Ook deze zomer halen we Vlaams toptalent naar Berlare met niemand minder dan Nordin De Moor, Ruben Van Keer, Idalie Samad, Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn. Onder de deskundige leiding van creatieve klassebakken Bruno Van Heystraeten, Geert Baetens en Ingrid Coppieters brengen ze samen met vele enthousiaste vrijwilligers deze grandioze Disney-musical tot leven.

Dat Festivaria deze grootse uitdaging durft aan te gaan, is niet verwonderlijk. In de voorbije 35 jaar hebben ze al heel wat watertjes doorzwommen. Letterlijk en figuurlijk, in hun geval. Elke keer leggen ze de lat hoger.

Elke keer verbazen ze pers en publiek. Elke keer vinden ze originele en verbluffende effecten die het openluchtspektakel een meerwaarde geven. Decors die in vlammen opgaan, een verrassende dans-act op het water, overvliegende vliegtuigen, paardenraces, gutsende regen, sneeuwstormen of windhozen… Ze lieten de Titanic zelfs keer op keer zinken in het Donkmeer.
Het mag duidelijk zijn: geen enkele inspanning is Festivaria te veel. En dat zullen ze ook deze zomer bewijzen. Het Donkmeer in Berlare wordt voor twee weken de Seine in Parijs. Op de openluchtscène verrijst komende maanden een magnifiek decor van Marnik Baert waarin de middeleeuwse kostuums, kapsels en accessoires tot leven komen versterkt door een op en top professioneel klank- en lichtontwerp. Kortom: het musicalspektakel op het water dat iedereen moet gezien hebben!

Tickets voor De Klokkenluider van de Notre Dame zijn verkrijgbaar op www.festivaria.eu.